Maurits werkt als studenttutor

Maurits, een student aan de Hogeschool Rotterdam, heeft zijn passie gevonden in het begeleiden van leerlingen als tutor bij StudentTutoren010. Al een halfjaar investeert hij zijn tijd en energie in het ondersteunen van leerlingen.

Zijn reis begon na zijn deelname aan het programma Mentoren op Zuid. Het verlangen om blijvende hulp te bieden door middel van persoonlijke begeleiding leidde Maurits naar StudentTutoren010. Als taaltutor deelt hij zijn kennis, eigen ervaringen en de uitdagingen die hij zelf op taalgebied heeft overwonnen.

Maurits blikt terug op positieve ervaringen als tutor, waarbij hij zelfs door leerlingen die buiten spelen wordt herkend. De handvatten die Maurits aanreikt, worden niet alleen gewaardeerd, maar zorgen er ook voor dat de leerlingen ernaar streven om beter te worden, wat een inspirerende dynamiek creëert.

Het lesgeven

Uiteraard zijn er ook uitdagingen in het tutorschap. Flexibiliteit is hierbij essentieel. Daarom gaat Maurits op zoek naar de ‘plezierfactor’. Door de les als iets leuks te presenteren, prikkelt hij de leerlingen en weet hij hun interesse vast te houden. Maurits maakt de lessen op maat, let op wat elke week de lach op het gezicht tovert, en speelt daarop in voor elke leerling.

Maurits heeft daarbij een behoorlijke persoonlijke groei doorgemaakt. De band die hij met zijn leerlingen opbouwt, stimuleert hem om ze niet teleur te stellen. Na de eerste paar lessen ontwikkelde hij een sterke band met de leerlingen, wat resulteerde in een toewijding om meer zijn best te doen. Maurits bereidt zijn lessen grondig voor, komt eerder naar de locatie en ontvangt de leerlingen met open armen.

Bekijk informatie per thema

Aanmelden en meer informatie

Voor meer informatie en aanmelding, neem contact op met Studenttutoren010 via tutoren@hr.nl, Het team van Studenttutoren010 staat klaar om je vragen te beantwoorden en komt graag informatief langs.