Subsidieregeling voor financiële educatie in mbo

Veel studenten vinden het lastig om goed met geld om te gaan. Daarom heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een nieuwe subsidie. Deze subsidie kan scholen helpen om beter les te geven over geld. Ben je een docent of zit je in het schoolbestuur? Lees dan verder!

Bezoek de informatiebijeenkomsten

Heb je interesse in deze subsidieregeling? Meld je dan aan voor een van onze online informatiebijeenkomsten. De data zijn als volgt:

  • Maandag 11 september: 10:00 – 11:00 uur
  • Dinsdag 12 september: 15:00 – 16:00 uur
  • Donderdag 14 september: 13:00 – 14:00 uur

Meld je hier aan voor één van deze informatiebijeenkomsten. 

Doel van de subsidie

De subsidieregeling heeft als primair doel om effectieve financiële educatie te bevorderen binnen mbo-instellingen. De subsidie kan worden ingezet voor de volgende activiteiten:

  • Cursussen voor Docenten: Deze subsidie helpt bij het aanbieden van opleidingen voor docenten. Het doel is om financiële vaardigheden een vaste plek in de lessen te geven. Zo kunnen studenten leren hoe ze slim met geld om kunnen gaan.
  • Langdurige Inzet: De subsidie maakt het mogelijk om personeel aan te nemen of tijd vrij te maken voor bestaande medewerkers. Zij zorgen ervoor dat lessen over geldzaken een blijvend onderdeel worden van het onderwijs.
  • Hulp voor Studenten: Met deze subsidie kan de school ook directe hulp bieden aan studenten die moeite hebben met hun financiën. Zo kunnen zij advies krijgen over hoe ze hun geldzaken beter kunnen regelen.

Tijdlijn

De subsidie kan aangevraagd worden voor activiteiten die plaatsvinden van 16 oktober 2023 tot en met 16 oktober 2026.

Meer informatie

Voor meer details over deze subsidieregeling, bezoek geldlessen.nl.