Succesvolle promotie Peutergroep in Ahoy

Tijdens de 65e editie van Jeugdvakantieland in Ahoy heeft de gemeente Rotterdam voor het eerst de Rotterdamse Peutergroep onder de aandacht gebracht van ouders en verzorgers.

In juli 2023 stond het team Jonge Kind, ondersteund door collega’s van afdeling Onderwijs en de peuterconsulenten van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) op Jeugdvakantieland. Dat is het leukste speelplein van de stad tijdens de zomervakantie.

Belang van voorschoolse educatie
In de hoek van de Peutergroep konden de ouders en verzorgers zich laten informeren over het belang van voorschoolse educatie en de Rotterdamse Peutergroep. Peuters konden ondertussen spelen met blokken, tekenen en kleuren en spetteren bij de watertafels. Ook de ballonfiguren vielen erg in de smaak.

De Peutergroep
De Peutergroep is een speel- en leergroep, waar professionele pedagogisch medewerkers dagelijks met educatieve programma’s de ontwikkeling van meer dan 8.000 Rotterdamse peuters stimuleren. Er zijn 263 Peutergroepen verspreid over de hele stad. Door samen te spelen, leren peuters belangrijke vaardigheden zoals delen en rekeninghouden met elkaar. Zo is de Peutergroep een goede voorbereiding op de basisschool. Instellingen voor peuter- en kinderdagopvang krijgen gemeentelijke voor de Peutergroep.

Meer weten?
Meer weten over de Peutergroep in Rotterdam? Kijk op de Peutergroep in Rotterdam- Onderwijs010.