Verhogen van de doorstroom naar arbeid, voor cluster4 jongeren, middels simulatieonderwijs

Het Schreuder College De Villeneuvestraat zal vanaf februari 2021 de eerste praktijkschool in Nederland zijn met een simulatielokaal.

Het Schreuder College De Villeneuvestraat is een cluster4 praktijkschool voor jongeren met gedragsproblemen, een licht verstandelijke beperking en andere problematiek (autisme, hechtingsproblematiek, angststoornis, etc..)

Ons doel is om jongeren klaar te stomen voor de maatschappij en door te laten stromen naar arbeid of MBO1.

Dit is een hele uitdaging aangezien onze jongeren vaak als 'moeilijk' worden gezien en regelmatig niet de kans krijgen die andere jongeren vaak wel krijgen.

Middels subsidies, fondsenwerving en samenwerkingsverbanden is het vanaf februari mogelijk dat onze jongeren hun rijbewijs kunnen behalen middels rijlessen op de rijsimulator en op de weg. Deze rijlessen worden door rijschool HERS aangeboden tegen een sterk gereduceerd tarief van 600 euro per jongere. Dit is o.a. mogelijk gemaakt door de AFAS Foundation, die voor een periode van 2 jaar, verbonden zal zijn aan dit initiatief.

De jongeren kunnen ook een vorkheftruckchauffeursdiploma behalen door de begeleiding op de vorkheftrucksimulator, waardoor de doorstroom naar de logistiek wordt bevorderd.

Wij zijn erg trots dat alle inspanningen van de afgelopen 2 1/2 jaar ervoor hebben gezorgd dat onze jongeren een grotere kans krijgen om door te kunnen stromen naar arbeid.

Bekijk andere verhalen uit het Voortgezet speciaalonderwijs