Loopbaanoriëntatie

Jongeren moeten vroeg keuzes maken voor de toekomst. Zij hebben vaak moeite met kiezen wat bij hen past. Een verkeerde keuze kan vervelende gevolgen hebben voor de toekomst. Daarom is belangrijk dat jongeren al vanaf de basisschool geholpen worden met vragen als: wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? En wie kan mij helpen?

Veel jongeren hebben hun talenten niet bewust verkend en weten niet wat ze willen of kunnen, laat staan welke kansen er zijn op de arbeidsmarkt. Het is belangrijk dat Rotterdamse jongeren dit ontdekken en bewust keuzes kunnen maken. Hiervoor kunnen ze verschillende activiteiten voor loopbaanoriëntatie (LOB) volgen, zowel binnen de school als buiten de school.

Ouders betrekken

Voor een goede LOB-aanpak is het belangrijk dat ouders meedoen. Binnen het BRIDGE-programma in Rotterdam-Zuid zijn handige handreikingen daarvoor ontwikkeld:
Handreiking ouders betrekken bij LOB in het PO
Handreiking ouders betrekken bij LOB in het VO

Nationaal Programma Rotterdam-Zuid

Speciaal voor scholen in Rotterdam-Zuid is de website Gaan voor een baan gemaakt, boordevol informatie lesaanbod over LOB. Ook interessant als jouw school niet in Rotterdam-Zuid staat!

Actueel