Tweede aanvraagtermijn stimuleringspremie kinderopvang

De gemeente Rotterdam stelt in 2023 een stimuleringsbudget van 45.000 euro beschikbaar voor extra scholing voor medewerkers in de kinderopvang. Rotterdamse kinderopvangorganisaties kunnen ook in de tweede helft van 2023 een stimuleringsbudget aanvragen.  Per pedagogisch medewerker is maximaal 1.000 euro beschikbaar voor extra scholing.

Kinderopvangorganisaties kunnen een stimuleringspremie aanvragen voor:

  1. Extra scholing aan pedagogisch medewerkers, die ook in het basisonderwijs willen werken. Alle extra scholing die gewenst is om beter in of met de basisschool te kunnen werken komt in aanmerking voor de stimuleringspremie.
  • Scholing van zij-instromers, die gaan werken als pedagogisch medewerker. Alle scholing die nodig is om een zij-instromer een traject op maat aan te bieden waarmee hij of zij gekwalificeerd kan worden als pedagogisch medewerker, komt in aanmerking voor de stimuleringspremie.

De stimuleringspremie is voor de daadwerkelijke kosten van de opleiding en bedraagt maximaal  1.000 euro per pedagogisch medewerker. Tot 1 december 2023 kunnen de premies worden aangevraagd.

Lees hier meer over de voorwaarden en de aanvraagprocedure.