Uitreiking AanDeBak-garantie

Maar liefst 65 AanDeBak-garanties zijn uitgereikt door de Rotterdamse Zorg en kinderopvangorganisaties. Met de AanDeBak-garantie zijn de mbo-studenten zeker van een baan na het behalen van hun diploma. De bijeenkomst is georganiseerd door Albeda Zorgcollege, Zadkine en Gaan voor een baan voor alle jongeren op Zuid die willen werken in de zorg of de kinderopvang.

Deze bijeenkomst was niet alleen een kans voor hen om zich oriënteren, ze kunnen zich nu vooral verzekeren van een kansrijke toekomst als ze enthousiast zijn over de opleiding en het werk. In vijf kwartier maakten de jongeren nader kennis met de opleidingen en werkgevers met een leuk interactief programma in Theater Zuidplein, gehost door Cecilia Moyano Adriaanse van Albeda College Sociaal & Pedagogisch werk en Jermain Ferrier.

Hoe meer je weet, hoe beter je kiest. We helpen je graag aan informatie zodat je een bewuste keuze kunnen maken.” 
Thomas Ebeltjes, Gaan voor een baan

Win-win, voor de jongeren en bedrijven

De AanDeBak-garantie, een initiatief van NPRZ in samenwerking met scholen en het bedrijfsleven, is onderdeel van het programma ‘Gaan voor een baan’ dat zich richt op het onder de aandacht brengen van kansrijke sectoren op belangrijke keuzemomenten in de schoolloopbaan van jongeren op Zuid. Bewust kiezen zorgt voor een beter toekomstperspectief. Bedrijven die zich aansluiten boren zo een nieuwe doelgroep potentiële werknemers aan en scholen werken nauwer samen met de praktijk. Marco Pastors, directeur van het NPRZ: “De eerste lichting studenten met de AanDeBak-garantie verdient na vijf jaar gemiddeld €33.000 per jaar in de techniek of de zorg. Dat is flink meer dan de €17.000 zonder deze garantie. Het loont dus.”

De werkgevers
De RotterdamseZorg is het samenwerkingsverband van 36 zorg- en onderwijsorganisaties die in de regio Rotterdam Rijnmond en geeft jaarlijks 180 AanDeBak-garanties uit. In de kinderopvang zijn negen werkgevers die werken met 100 AanDeBak-garanties per jaar: KinderDam, Kiddooz, Mundo, De Rotterdamse Peuterschool, BLOS, Partou, De Droomplaats, KSH Kinderopvang en gro-up.

Over de AanDeBak-garantie
Dertien Rotterdamse organisaties bieden jaarlijks 800 AanDeBak-garanties voor mbo-studenten die wonen op Rotterdam-Zuid. Hiermee zijn zij aan het begin van hun opleiding in de techniek, transport, zorg, kinderopvang, food of veiligheid zeker van een baan als ze hun diploma halen. Zo draagt het NPRZ bij aan een goede start op de arbeidsmarkt voor jongeren op Zuid, in sectoren waar toekomst is voor hen.

“Er werden op school flyers over de AanDeBak-garantie uitgedeeld aan meiden die op Zuid woonden. We hoorden vaak dat je niet zomaar een baan kunt vinden na school, dus we dachten laten we het maar proberen! Met het idee: als we klaar zijn, dan hebben we meteen werk. School heeft me hier gebracht…” 
Samra, verpleegkundige Neurologie bij Laurens

Meer informatie
Alle opleidingen en functies vind je op aandebakgarantie.nl. Wil je meer weten of samenwerken? Neem dan contact op met projectleider Thomas Ebeltjes van het NPRZ: 06 28489275 | info@gaanvooreenbaan.nu.