Unique start samen met gemeente Rotterdam, UWV en ROC een leerwerktraject tot pedagogisch medewerker


Uitzendorganisatie Unique, gemeente Rotterdam, het UWV en het ROC starten een leerwerktraject (BBL-opleiding) tot pedagogisch medewerker. De samenwerkende partijen willen de tekorten binnen de kinderdagopvang terugdringen en tegelijkertijd de arbeidsparticipatie in Rotterdam verhogen. Het is voor het eerst dat het UWV meedoet in de samenwerking en haar doelgroep informeert over de mogelijkheden in het Rotterdamse kinderopvang.

Mandy Stevens, directeur van Unique: ”Het is geen geheim dat de kinderopvang kampt met grote arbeidstekorten. Dit heeft serieus impact. De werkdruk wordt steeds groter en de arbeidsparticipatie staat stevig onder druk. Unique kijkt verder en wil daar met dit werk-leertraject verandering in brengen.” De komende periode worden 20 deelnemers voor dit traject geworven. In september start het traject met een driejarige opleiding tot pedagogisch medewerker. Daarnaast doen de deelnemers praktijkervaring op in kinderdagverblijven in de regio Rotterdam.

Gemeente Rotterdam wil samenwerken met bedrijfsleven
Tim Versnel, wethouder werk & inkomen bij de gemeente Rotterdam, is bijzonder verheugd met deze samenwerking: “De behoefte aan kinderopvang in Rotterdam is groot. Elke extra kinderopvangmedewerker creëert ruimte voor anderen om (meer) te werken en dat is goud waard. Nóg mooier is het als mensen uit de bijstand hier werk vinden. Door de samenwerking te zoeken met ondernemende partners als Unique slaan we twee vliegen in één klap: we bieden Rotterdammers het plezier van een goede baan en dragen daarmee bij aan het oplossen van de personeelstekorten waar onze stad last van heeft. Hier willen we de komende jaren nog veel meer van zien.”

Wethouder Tim Versnel (rechts) maakt spontaan een groepsselfie.

Intensieve begeleiding
Deelnemers aan het leerwerktraject krijgen direct een contract en worden intensief begeleid door talent-coaches van Unique. De talent-coaches zijn gespecialiseerd in duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Unique neemt daarnaast het hele proces van werven en opleiden uit handen. De gemeente Rotterdam is betrokken om mensen zonder pedagogische achtergrond te betrekken bij deze kans. Mandy Stevens: “Wij nemen in samenwerking met het ROC veel meer de rol van opleider en werkgever aan dan die van traditionele uitzender. Dit doen wij vaker, bijvoorbeeld in samenwerking met het bankwezen.” Unique wil in de toekomst het samenwerkingsverband ook in andere regio’s uitrollen.