Unieke kans voor studenten: Mbo Talent Challenge Rotterdam 2023


Vanaf november 2023 vindt opnieuw de Mbo Talent Challenge plaats. De stichting Mbo Talent organiseert het event in samenwerking met de gemeente Rotterdam. Het biedt mbo-studenten een unieke kans op een kijkje bij de gemeente. 

Studenten van diverse Rotterdamse mbo-instellingen denken mee en adviseren over het vraagstuk hoe de gemeente Rotterdam en onderwijsinstellingen het beste kunnen communiceren met mbo-studenten over specifieke onderwerpen. Denk aan onderwerpen als mentale en financiële gezondheid, armoede, seksuele gezondheid, en leesbevordering.

Aan de slag met Design Thinking

Tijdens diverse sessies gaan de mbo-studenten onder begeleiding van Mbo Talent aan de slag met de opdracht. Via design thinking werken de studenten naar een oplossing toe met behulp van vaardigheden, zoals prototyping, brainstormen, netwerken, onderzoeken, adviseren en pitchen. Als afsluiter presenteren de studenten hun ideeën aan de gemeente en de onderwijsinstellingen. Zij ontvangen een certificaat van deelname dat zij kunnen gebruiken voor hun cv.

Geloven in talenten

Het doel van de programma’s is om aan mbo-studenten zelf én aan Rotterdam te laten zien welke prachtige en diverse talenten zij hebben. Mbo Talent en de Gemeente Rotterdam wil mbo-studenten aanmoedigen om ambitieus te zijn en te geloven in hun talenten en waarde voor de samenleving.

Meer informatie Mbo Talent programma

Wilt u meer weten over het Mbo Talent programma en de Challenge? Kijk dan op: MBO Talent (mbo-talent.nl).  Er zijn nog plekken vrij! Aanmelden kan via jorina@mbo-talent.nl.

Gerelateerde artikelen