Terug naar overzicht
Avicenna College

Van twee locaties naar een volledig opgeknapt gebouw
Opgeleverd project

Door het vertrek van het Montfort College uit het pand Montessoriweg 55 kon het Avicenna College alle leerlingen van de twee huidige vestigingen van de school onder één dak samen brengen. In iets meer dan een jaar tijd is het pand gerenoveerd en half maart 2018 is het gebouw in gebruik genomen. Met de uitbreiding en verbouwing is het gebouw getransformeerd tot een gebouw met zichtbare verankering in de havenstad en met arabeske stijlelementen.

Het oude gebouw is flink onder handen genomen. De gevels zijn vernieuwd, de isolatie is ingrijpend aangepast en de installaties zijn verbeterd, zodat er veel energiezuiniger gewerkt kan worden. De leerlingen kunnen fijn sporten in de bijgebouwde gymzaal bijgebouwd. De begane grond heeft een duidelijke routing, ondersteund door 8-puntige sterren op de belangrijke plekken. Op de vloer van de aula is een afbeelding van de Maas. Foto’s van Arabische landen decoreren het plafond. De leerlingen van het Avicenna staan figuurlijk met hun voeten in de Rotterdamse thuishaven. Boven zich ervaren ze de historische wortels van hun voorouders.