Verken het Rotterdamse onderwijs met deze nieuwe podcastserie

In het kader van de Rotterdamse onderwijsmaand lanceren we een nieuwe podcastserie. Deze serie heeft drie afleveringen en gaat over bijzondere scholen en onderwijsmethoden in Rotterdam. Je kunt de podcasts beluisteren op bekende platforms zoals YouTube, Spotify en Apple Podcasts, en ook op de website Tjipcast.nl.

Podcast 1: basisschool de Globetrotter (staat online op 6 oktober)

Deze eerste podcast gaat over de manier waarop jonge kinderen bij basisschool De Globetrotter worden begeleid in hun leerproces. Door met hen samen te werken, ouders te betrekken bij het onderwijs en te kijken naar het individuele kind en minder naar ‘de leerling’, is er ruimte om samen te leren

Podcast 2: de Zalmplaatschool (staat online op 13 oktober)

In deze tweede podcast van een serie van drie, speciaal gemaakt voor de Rotterdamse onderwijsmaand, gaat het over excellent en inclusief onderwijs op de Zalmplaatschool. De school heeft een uniek thuiszittersprogramma en combineert regulier onderwijs met onderwijs aan leerlingen uit het speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs. Hoe doen ze dat en hoe bereiken ze die hoge kwaliteit van onderwijs?

Podcast 3: belang van voor- en vroegschoolse educatie (vve) (staat online op 20 oktober)

Deze derde podcast van een serie van drie, speciaal gemaakt voor de Rotterdamse onderwijsmaand, gaat over het belang van voor- en vroegschoolse educatie (vve). Op Peutergroepen en de eerste klassen van de basisschool. Wetenschappers vertellen over belangrijke inzichten uit onderzoek. Met hoge verwachtingen van kinderen en goede begeleiding is vve een kansrijke manier om achterstanden terug te dringen.

Waar te beluisteren?

Link via Tjipcast

www.tjipcast.nl en check ‘afleveringen’

Link via Spotify

https://open.spotify.com/show/6AL3P6oVrpriHdT7Cea5xI?si=90ad4ecc44a94ef2

Link via Apple podcasting

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/tjipcast/id1459159769

Link via YouTube

https://www.youtube.com/channel/UCCPLQ79GZHoIZ6pWFiyR1Uw

Gerelateerde artikelen