Terug naar overzicht
OBS De Plataan

Vernieuwing heeft meteen effect op de leerlingen
Opgeleverd project

Het schoolgebouw van OBS De Plataan in Pernis is in de zomer van 2017 ingrijpend gerenoveerd. Een van de ingrepen was het vervangen van de primaire kleuren rood, geel en blauw in het gebouw door verf in aanzienlijk rustiger kleurstellingen.

‘Dat had direct effect op de leerlingen’, constateert het team van De Plataan. ‘De leerlingen zijn een stuk rustiger geworden. Het is nu echt een frisse school, ook in uiterlijk.’ Naast het schilderwerk werden onder meer de vloeren en de klimaatbeheersing onder handen genomen. Van een speellokaal werden twee nieuwe lokalen gemaakt, waardoor de provisorische lokalen in portakabins op het schoolplein konden verdwijnen. Een nieuw speellokaal is ondergebracht in een splinternieuwe aanbouw.

De vernieuwingsoperatie is nog steeds gaande. Het dak van de school wordt beter geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. En ook het schoolplein krijgt een nieuwe inrichting. Daarvoor gaat de school in gesprek met leerlingen, ouders en wellicht de omgeving. Het moet een groen schoolplein worden.