Vervoer en onderwijs

Voor het vervoer van leerlingen en leraren naar school heeft de RET een aantal richtlijnen opgesteld.

OV voor leerlingen

Na de zomervakantie mogen scholieren en studenten weer gebruikmaken van het openbaar vervoer. Met onderwijsorganisaties wordt gewerkt aan de spreiding van lestijden om extra drukte in het openbaar vervoer te voorkomen. Kijk voor meer informatie op de website van RET.

Fietsen voor leerlingen

Leerlingen die geen fiets kunnen betalen, kunnen via Stichting Meedoen een omafiets aanvragen. Ouders betalen een eigen bijdrage van 25 euro.

Wie kunnen een aanvraag doen?

  • Alleenstaande ouders met maximaal een inkomen van 1600 euro netto per maand.
  • Tweeoudergezinnen met maximaal een inkomen van 1800 euro per maand.
  • Gezinnen die in een schuldsaneringstraject van de Kredietbank zitten.

Hoe kunnen ouders een aanvraag doen?
Ouders kunnen een fiets aanvragen door een mail te sturen naar: info@meedoeninrotterdam.nl. In de mail moeten de volgende gegevens van de leerling staan: naam, geboortedatum, school, adres en een kopie van de laatste (gezamenlijke) inkomensspecificatie. Hebben ouders al eerder een fiets aangevraagd, dan kunnen zij een mail sturen met de vermelding van het laatste gezins- of dossiernummer.

Kunnen  ouders geen fiets aanvragen bij Stichting Meedoen en is er geen andere oplossing? Neem dan contact op met Mary Van Wieringen van de gemeente Rotterdam: Mr.vanwieringen1@rotterdam.nl. Zij helpt je met het vinden van een oplossing.