Terug naar overzicht
SBO Hoogvliet

Villa Vonk biedt licht, lucht en aangenaam klimaat
Opgeleverd project

De verhuizing naar Villa Vonk aan de Othelloweg in Hoogvliet betekende voor de SBO Hoogvliet een enorme vooruitgang. Al was het alleen maar vanwege de betere kozijnen.

‘In het vorige gebouw aan de Cloese werd nauwelijks meer iets aan onderhoud gedaan en regende het herhaaldelijk door de vensters naar binnen’, zegt directeur Renée Spetter. De school verhuisde naar Villa Vonk nadat de Oudelandschool, die er eerder was gevestigd, de deuren had gesloten, waardoor een deel van het gebouw leegstond. SBO Hoogvliet kon zes lokalen in Villa Vonk in gebruik nemen.

‘Het is een prachtig gebouw’, stelt Renée Spetter vast. ‘Het is licht, het is hoog en het oogt heel ruimtelijk. We hebben twee inpandige gymzalen en de hal biedt de mogelijkheid er een theater van te maken: er is een wit scherm en een podium. Het plein voor de school is supergroot. De trappen zijn prachtig om te zien. En ook belangrijk: er is een goede luchtverversingsinstallatie, die een aangenaam klimaat schept voor de leerlingen. Maar we moeten er ook nog wel erg aan wennen, want we zijn hier pas begin dit schooljaar ingetrokken.’