Ik heb een vmbo-diploma. Ik wil werken in (voortgezet) speciaal onderwijs. Ik ben net afgestudeerd.

Wil jij voor een Rotterdamse klas staan? Wat een goed idee! Er is veel werk in het Rotterdamse onderwijs. Een baan voor de klas betekent veel afwisseling en werken met een diverse groep kinderen. Je betekent écht iets voor je leerlingen. In jouw klas schakel je moeiteloos tussen rekenen en tekenen. En tussen een drukke boel en rust & regelmaat. Je hebt natuurlijk wel een bevoegdheid nodig. Met een pabo diploma kun je werken in het (voortgezet) speciaal onderwijs.

Routes

Met je vmbo diploma stroom je door naar het mbo of havo. Want voor de pabo heb je een havo- of mbo-4 diploma nodig. Met één van die diploma’s kun je je aanmelden bij de pabo.

De pabo kan je in Rotterdam volgen bij drie hogescholen.

Mbo- niveau 4
Op mbo-niveau 4 kun je verschillende opleidingen doen. Met deze diploma’s kun je straks ook samen met de leerkracht voor de klas staan als onderwijsassistent.

  • Onderwijsassistent niveau 4 kan je in Rotterdam volgen bij:
    – Albeda
    – Zadkine
    – Hoornbeeck
  • Je kan ook de opleiding Kindprofessional volgen bij het Albeda. Dit is een combi-opleiding waarbij je twee diploma’s haalt. Het diploma onderwijsassistent en het diploma gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

Toch liever iets anders?

* = verplicht veld

Kies eerst je opleiding.

Kies eerst je type onderwijs.

Kies eerst je uitgangssituatie.