Voorrang op huurwoningen voor (toekomstige) leerkrachten

De gemeente Rotterdam stelt huurwoningen in de particuliere huursector met voorrang beschikbaar voor mensen met een opleiding of beroep in het onderwijs, de zorg of bij de politie. De gemeente wil het voor mensen met deze beroepen makkelijker maken om voor Rotterdam te kiezen.

Wanneer en waar?

De maatregel gaat per 1 januari 2022 gelden voor huurwoningen in de particuliere huursector in een aantal straten in de wijk Tarwewijk in Rotterdam-Zuid. Het gaat om woningen met verschillende huurprijzen.

Ken of ben je een medewerker of student in een van bovenstaande richtingen die op zoek is naar een huurwoning in Rotterdam? Bekijk dan hier de voorwaarden: www.rotterdam.nl/maatschappelijkeberoepen. Werkgevers of een HR medewerker van je opleiding kunnen het aanmeldformulier op de webpagina invullen en opsturen naar het e-mailadres wonenso@rotterdam.nl. We gebruiken het aanmeldformulier alleen om de kandidaat te informeren over een woning van een particuliere verhuurder die beschikbaar komt.

Andere mogelijkheden

Daarnaast zijn er nog andere pilots in de stad om mensen met een maatschappelijk beroep met voorrang aan een woning te helpen. Meer informatie over deze pilots kun je op www.rotterdam.nl/maatschappelijkeberoepen. Ken je mensen die in aanmerking willen komen voor een van deze pilots, bijvoorbeeld voor vrije sector huurwoningen of sociale huurwoningen in Bloemhof en Hillesluis? En voldoen ze aan de voorwaarden? Dan kunnen ze contact opnemen via het e-mailadres wonenso@rotterdam.nl.

Gerelateerde artikelen