Voorrang voor leraren op huurwoning in de Kuil

Leraren in het basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs of voortgezet onderwijs in Rotterdam kunnen nu voorrang krijgen op een huurwoning in het nieuwbouwproject de Kuil, in Rotterdam.

Aan de rand van de Afrikaanderwijk in Rotterdam- Zuid realiseert Vesteda het nieuwbouwproject de Kuil, een project met 120 appartementen, waarvan een gedeelte in de middenhuur. Mensen met een sleutelberoep, waaronder in het onderwijs, krijgen voorrang bij de inschrijving voor een huurwoning. De gemeente wil het voor de doelgroep makkelijker maken om voor Rotterdam te kiezen. In totaal worden er 44 woningen toegewezen aan mensen met een sleutelberoep.

Appartementen
De appartementen in de Kuil hebben een woonoppervlakte van circa 46 m² tot 64 m² met een huurprijs tussen € 808,06 en € 1075 per maand. Je kan voor deze huurwoningen geen huurtoeslag aanvragen. De woningen zijn gasloos en voorzien van een keuken, met een inductiekookplaat, combi-oven, afzuigkap en een vaatwasser. De meeste woningen beschikken over een Frans balkon. De 4 grotere woningen van circa 64 m² hebben een eigen buitenruimte. Het gebouw heeft een gemeenschappelijk terras, een groene binnentuin en een gemeenschappelijke fietsenstalling.

Wanneer kom ik in aanmerking?
Om als leraar voorrang te krijgen voor de huurwoningen gelden de volgende voorwaarden:

  • Je werkt als leraar in het basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs of voortgezet onderwijs bij een Rotterdams schoolbestuur.
  •  Je hebt een arbeidscontract van minimaal 20 uur per week.
  • Het inkomen van een 1-persoons huishouden ligt tussen € 44.035 en € 66.053 en van een meerpersoons huishouden tussen € 48.625 en € 73.938. 

Inschrijven
Inschrijven doe je via www.hurenindekuil.nl. Tip! Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief op de website en blijf op de hoogte van de start van de verhuur, de oplevering van de woningen en de ontwikkelingen over het project.

Planning
De verhuur van de eerste fase van het appartementengebouw start dit najaar. Dit blok bestaat uit 44 appartementen, verdeeld over 5 verdiepingen. Volgens de huidige prognose gaan de appartementen van dit blok in het eerste kwartaal van 2024 in de verhuur.  De verhuurdatum van de overige 76 appartementen volgt nog.

Meer weten?
Meer weten over voorrang op een huurwoning voor leraren? Kijk op Voorrang op een huurwoning voor leraren – Onderwijs010.