Ik heb een vwo-diploma. Ik wil werken in het basisonderwijs. Ik wil instromen vanuit een ander beroep.

Je denkt erover om vanuit je huidige baan over te stappen naar het onderwijs? Of heb je geen werk en wil je graag voor de klas staan? Dat kan! Het Rotterdamse onderwijs heeft allerlei mogelijkheden voor je. En vanuit een andere baan, kun je prima leerkracht worden. Jouw kennis en ervaring kunnen waardevol zijn. Om les te geven in het basisonderwijs heb je een bevoegdheid nodig. Daarvoor ga je naar de pabo.

Routes

Hoe kom je voor de klas vanuit een ander beroep?

Ga studeren aan de pabo. Dat kan in deeltijd of flexibel duaal.

Wil je niet als leerkracht werken? Maar wel in aan de slag in het onderwijs? Kies dan voor de opleiding Pedagogisch Educatief Professional (associate degree). Daarmee word je Leraarondersteuner.

Deeltijdopleiding – flexibel duaal

Met je vwo-diploma kun je studeren aan de pabo. Deze hbo-studie kun je in Rotterdam doen op een van de drie hogescholen.

Zie hier voor de routekaart naar een baan in het primair onderwijs.

Verdergaande informatie

Financiële ondersteuning
Er zijn meerdere subsidiemogelijkheden om de opleiding voor leraar (deels) te financieren. De overheid ondersteunt of draagt bij. Zie hiervoor de tool ‘Welke regeling geldt voor mij?’ of kijk op DUO.nl.

Opleiding Pedagogisch Educatief Professional

Met deze 2-jarige hbo-opleiding word je bijvoorbeeld leraarondersteuner, VVE begeleider, pedagogisch coach of VVE coach. Dit is een associate degree opleiding (2 jaar).

Verdergaande informatie

Laat je inspireren!

Toch liever iets anders?

* = verplicht veld

Kies eerst je opleiding.

Kies eerst je type onderwijs.

Kies eerst je uitgangssituatie.