Ik heb een vwo-diploma. Ik wil werken in het basisonderwijs. Ik ben net afgestudeerd.

Wil jij werken in het basisonderwijs? Wat een goed idee! Er is veel werk in het Rotterdamse onderwijs. Een baan in het onderwijs is heel afwisselend. Je werkt met een diverse groep kinderen. En je betekent écht iets voor je leerlingen. In jouw klas schakel je moeiteloos tussen rekenen en tekenen. En tussen dolle boel en rust & regelmaat. Natuurlijk heb je wel een bevoegdheid nodig. Om als leerkracht voor de klas te staan heb je een pabo-diploma nodig.

Routes

Met je vwo-diploma stroom je door naar de pabo (hbo bachelor). Dat is de hbo-opleiding voor leerkrachten in het basisonderwijs. Je kunt ook kiezen voor de academische pabo.

Pabo

Met je vwo diploma kun je studeren aan de pabo. Deze hbo-studie kun je in Rotterdam doen op een van deze drie hogescholen:

Hogeschool Rotterdam
InHolland Hogeschool
Thomas More Hogeschool

Verdergaande informatie

Academische pabo

Met je vwo-diploma kun je studeren aan de academische pabo. De academische pabo is een combinatie van de pabo-opleiding en de opleiding pedagogische wetenschappen aan de universiteit. Na deze opleiding heb je een bachelordiploma pabo en een universitaire master Pedagogy and Education. De gehele opleiding duurt 5 jaar. Klik hier voor meer informatie.

Verdergaande informatie

Toch liever iets anders?

* = verplicht veld

Kies eerst je opleiding.

Kies eerst je type onderwijs.

Kies eerst je uitgangssituatie.