Terug naar overzicht
Zalmplaatschool

Wens gaat in vervulling: allemaal in één school
Opgeleverd project

Met de nieuwbouw van de Zalmplaatschool aan de Aalreep in Hoogvliet is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan: beide vestigingen van de school konden eindelijk samensmelten tot een geheel. ‘We zitten nu allemaal in hetzelfde gebouw. Dat is beter voor de leerlingen en beter voor het onderwijsteam',  zegt directeur Nico Bakker. De eerste paal voor het gebouw met zijn karakteristiek golvende gevel van baksteen en glas ging in 2015 de grond in. Na de voorjaarsvakantie van 2016 is de nieuwbouw in gebruik genomen.

Het gebouw ziet er van buiten bijzonder uit. Maar ook van binnen zijn er voor Nico Bakker redenen om te glunderen: ‘Gekozen is voor grote lokalen en we hebben een grote gemeenschappelijke ruimte met een tribune die kan dienen als aula met een podium. De grote lokalen voegen echt iets toe aan de manier waarop wij in dit gebouw onderwijs willen geven. Eerlijk gezegd geniet ik elke dag dat ik hier kom.’