Samenwerken met ouders

Voor een optimale ontwikkeling van de leerling is het belangrijk dat het contact tussen school en ouders goed is. Investeer daarom vanaf de start in een wederzijdse samenwerking. Zo zorg je voor een positieve basis, waarop je ook op moeilijke momenten terug kunt vallen.

Ter ondersteuning van Rotterdamse mentoren, ondersteuningscoördinatoren en andere onderwijsprofessionals is een werkwijzer ontwikkeld. De werkwijzer biedt handelingsperspectief bij het contact en de samenwerking met ouders rondom agressie en wapenbezit.

Download de werkwijzer via onderstaande button en bespreek het met je collega’s.

Bekijk voor tips van collega’s Lisette en Najima de drie korte informatieve video’s hieronder:

Samenwerken met ouders: een positieve basis
Samenwerken met ouders bij een incident
Samenwerken met ouders: nazorg

Meer informatie
Wil je meer informatie over het project en/of de werkwijzer ‘Samenwerken met ouders’, of wil je de werkwijzer als poster op school ontvangen? Stuur dan een mail naar info@expertisecentrumrotterdam.nl. Voor meer informatie over het project kun je ook terecht op: Agressie en wapenbezit in de klas – Onderwijs010.

De werkwijzer is tot stand gekomen in samenwerking met medewerkers ouderbetrokkenheid uit het Rotterdamse voortgezet onderwijs, Hogeschool Rotterdam en het projectteam van de betrokken partijen LMC-VO, Yulius, Koers VO, BOOR, CVO, EUR, De Waag en de gemeente Rotterdam.