Rotterdam zoekt nieuwe kinderburgemeester en kinderraad!

Vanaf 1 mei start de zoektocht naar de nieuwe kinderburgemeester en kinderraad van Rotterdam voor het schooljaar 2024-2025. Leerlingen uit groep 7 kunnen tot en met 12 juni ‘solliciteren’ naar deze leuke en leerzame functie!

De kinderburgemeester en kinderraad vragen aandacht voor onderwerpen die kinderen belangrijk vinden, zoals pesten, klimaat en armoede. Ook spreekt de kinderburgemeester met de burgemeester en bezoekt bijeenkomsten die ook kinderen aangaan.

De kinderburgemeester en de kinderraad maken samen een kinderagenda. Op de agenda staat een aantal thema’s die de kinderen extra onder de aandacht willen brengen. Dit jaar zijn dat de thema’s pesten, klimaat, armoede, groen en veiligheid. 

De nieuwe kinderburgemeester en kinderraad starten aan het begin van het nieuwe schooljaar (in groep 8) en vertegenwoordigen een jaar lang alle kinderen van de gemeente Rotterdam. Natuurlijk zorgt de gemeente voor goede begeleiding voor de kinderen én de ouders.

Leerlingen die mee willen doen kunnen vanaf 1 mei ‘solliciteren’ via de website van de gemeente Rotterdam. Bijvoorbeeld via een brief, of een filmpje, een gedicht of een tekening. Alles kan en mag.

Helpt u mee?

Wij willen natuurlijk zoveel mogelijk kinderen bereiken en hen enthousiasmeren om te solliciteren. Het is belangrijk om ook kinderen al vroeg te betrekken bij dingen die spelen in onze samenleving. Wilt u ons daarom helpen om deze functies bij zoveel mogelijk 7e-groepers onder de aandacht te brengen? De huidige kinderburgemeester en kinderraad hebben hiervoor een speciale video-oproep gemaakt om te delen, of te laten zien in de klas.

Ook is er een informatiepakket met posters en flyers. Deze wordt begin mei naar bijna alle Rotterdamse scholen verzonden. Zeker weten dat u een informatiepakketje ontvangt? Stuur een mail naar kinderburgemeester@rotterdam.nl.

Gerelateerde artikelen