W&T Challenge 010 voor Rotterdamse kinderen en leerkrachten

W&T Challenge 010 daagt kinderen van 4 – 12 jaar en leerkrachten van Rotterdamse basisscholen uit om op een speelse manier aan de slag te gaan met Wetenschap en Technologie (W&T). De challenge start op maandag 8 juni digitaal en is gratis voor alle kinderen.

Online challenge

Tijdens de challenge krijgen leerlingen gedurende de periode van 6-12 weken opdrachten die ze thuis, op school, op de BSO uitvoeren. De uitdagingen worden, anders van vorig jaar, geheel digitaal aangeboden aan de kinderen via het Youtube-kanaal W&T 010 TV. W&T Challenge 010 wordt georganiseerd door Stichting DOENK, Creative Desk en stichting Kind en Onderwijs Rotterdam.

Leerdoelen

De leerdoelen dit jaar zijn wel gelijk gebleven. Zo gaan kinderen weer volop aan de slag met het onderzoeken, ontdekken, ontwerpen en pitchen op het gebied van wetenschap en techniek. Alle leerlingen hebben daarnaast wekelijks op woensdagmiddag een coachsessie op het platform Twitch, om ze zo verder te helpen met hun challenge.

Aanmelden

Scholen, BSO’s, en leerlingen kunnen zich aanmelden via info@wtchallenge010.nl. Bekijk samen met uw leerlingen onderstaande trailer of stuur deze door naar de ouders. Maandag 8 juni gaat W&T TV van start. De eerste 20 deelnemende kinderen ontvangen een speciaal W&T Challenge 010 T-shirt.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op met Ewoud Verbakel via 06 53125505 of info@wtchallenge010.nl.

Volg W&T Challgene 010 op Facebook, Instagram en Youtube