Young Impact

Laat jongeren zelf het verschil maken
 

Het meest effectieve en leukste burgerschapsprogramma van Nederland gaat na de zomer weer van start! Young Impact geeft jongeren handvatten en inspiratie om zich in te zetten voor een ander met workshops, digilessen, een eigen actiepagina én een spetterend slotevenement met topartiesten in de Ziggodome. De leerlingen onderzoeken met Young Impact zelf waarvoor ze zich tijdens hun uren voor de Maatschappelijke Stage willen inzetten en komen hiervoor in actie via challenges.

Het programma van Young ontlast scholen en docenten en biedt inspiratie en begeleiding. Zo krijgt iedere school een challengecoach die ondersteunt bij de voorbereiding van de challenges. De resultaten van afgelopen jaar wijzen uit dat maar liefst 95% van de jongeren na Young Impact zegt zich te willen blijven inzetten voor een ander. Op 95% heeft deze ervaring impact gehad en 98% geeft aan één of meer 21e eeuwse vaardigheden te hebben ontwikkeld.

In actie voor een ander

De onderwijsinspectie constateerde begin dit jaar dat het burgerschapsonderwijs in Nederland beter moet. Hogere kwaliteit, doelgerichtheid en een gezamenlijke aanpak van scholen worden genoemd. De gemeente Rotterdam wil er alles aan doen om onze jongeren de kans te geven het verschil te maken. Met Young Impact komen zij in actie voor iets dat zij zelf belangrijk vinden, maken zij deel uit van een landelijke jongerenbeweging en ervaren zij, mede door het slotevenement, de impact die zij nu al hebben.

Meer informatie

Bekijk de powerpoint met meer informatie over de aanpak van Young Impact of kijk op de website van Young Impact. Inschrijven kan via https://youngimpact.nl/scholen/