ZomerTalent010 voor leerlingen groep 6, 7 en 8

Voor het tweede jaar op rij organiseert de gemeente Rotterdam een zomerprogramma voor leerlingen van groep 6, 7 en 8. Het programma heet ZomerTalent010 en vindt plaats van 26 juli tot en met 6 augustus. Nieuw dit jaar is het aanbod voor ouders én een programma voor leerlingen uit het speciaal basisonderwijs. Aanmelden is mogelijk tot en met 30 juni.

Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur & Toerisme): “Mooi dat we 1600 Rotterdamse kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 een taalrijk programma kunnen aanbieden. Daardoor hebben ze minder last van een zomerdip en kunnen ze bij de start van het nieuwe schooljaar weer vlot aan de slag.” Leerlingen van alle basisscholen in Rotterdam kunnen zich voor het zomerprogramma aanmelden. De activiteiten worden georganiseerd in Noord, Kralingen-Crooswijk, Delfshaven, Charlois en Feijenoord. Indien een leerling hier niet in de buurt woont moet hij of zij zelf voor vervoer van en naar de activiteiten zorgen.

Talenten ontdekken

In een programma van twee weken zijn leerlingen volop bezig zijn met taal, muziek, kunst, sport, wetenschap, techniek, weerbaarheid en beroepsoriëntatie. Zo blijven ze bezig met taal en ontdekken en ontwikkelen hun talenten. Er is plek voor 1600 kinderen. Aanmelden kan nog tot en met 30 juni.

Reclame voor je wijk

Vorig jaar was er ook een zomerprogramma. Toen maakten de kinderen een eigen krant. Dit jaar krijgen ze de opdracht om voor hun eigen wijk reclame te maken, zoals een reclamebureau dat doet. Ze maken met tekst en beeld hun eigen promotiemateriaal. De helft van de tijd werken ze aan dit project. De andere helft is er ruim aanbod in verschillende activiteiten.

Speciaal basisonderwijs

Dit jaar komt er ook een programma voor leerlingen van het speciaal basisonderwijs. Daar is plaats voor tachtig leerlingen. En er is dit jaar aanbod voor de ouders van aangemelde kinderen. Zij kunnen gebruik maken van taalworkshops. Deze worden gegeven door professionele taalaanbieders waar de gemeente Rotterdam mee samenwerkt. Ouders kunnen ook informatie krijgen over financiën en hoe ze hun kinderen kunnen helpen met school.

ZomerTalent010 wordt dit jaar georganiseerd door welzijnsorganisatie SOL. Het is van 26 juli tot en met 6 augustus.